Aktiviteter

Få en bättre träningskvalitet

Det finns många fördelar med styrketräning och liknande träningsformer. Bland annat stärker du muskulaturen och skelettet, vilket kan vara till hjälp för dig som simmar. Samtidigt frisätts dopamin, serotonin och andra hormoner som gör dig gladare och mer avslappnad. Jämfört med många andra träningsformer kräver styrketräning ingen mängd utrustning, men för nybörjaren finns det saker som är bra att ha.

Basutrustning för styrketräning

Först och främst behöver du lediga, bekväma kläder. De får inte begränsa dina rörelser under träningen. Köp gärna träningskläder i funktionsmaterial som andas, för att undvika att exempelvis tröjan blir tung av svett. Tänk också på att klä dig efter väder, särskilt om det är kyligt där du tränar. Det är större risk att skada en kall, stel muskel jämfört med en uppvärmd.

Det lilla extra

När du styrketränat ett tag kanske du vill fördjupa dig i träningen. När viktplattorna på skivstången bli fler, och belastningen på dina axlar tyngre, är det bra att investera i ett tyngdlyftarbälte. Med bältet på kan du lyfta tyngre, samtidigt som skaderisken minskar. Ett annat praktiskt hjälpmedel vid styrkelyft är dragremmar. De är utformade för att underlätta vid marklyft, där de fäster händerna mot stången. På så vis behöver du inte oroa dig för att tappa greppet. För att köpa kvalitetsprodukter till träningen kan du klicka här.

 

Du kanske också gillar…